LAST EXIT ON THE INTERNET
 


JUOT - Joe's Ultimate Off Topic > Off Topic (OT) > Off Topic (Public)

Notices

Off Topic (Public) Any thread don't mind being public (visible to guests and indexed by search engines) should be posted here. Be nice, these are posts people will see before they decide to join.

Reply
NOTICE Notice: This is an old thread. It was started 397 days ago, there may be recent replies. Consider making a new thread before posting.

 
Thread Tools
Old Tue 05/24/2016, 05:54 PM #1
wct097 is offline
wct097
Burrito Syndicate

wct097's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 31,981
wct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angel
Default Anyone know AutoCAD 2016?

It's been a long time since I actually made plan sets in AutoCAD. I think it was R12 or something like that. We basically just drew the title blocks on the page and then made our drawing inside of that. I think that's not exactly how it works in modern iterations. I've been working in the Model view and from what I've read I'm supposed to make a layout and use a viewport to turn my Model into plans.

Anyone have any experience with that? Any helpful tutorials on that process that you can point me towards?
__________________
Ignore This Signature
wct097 is offline   Reply With Quote
Old Tue 05/24/2016, 07:39 PM #2
Jays89YJ is offline
Jays89YJ
Udaho
Jays89YJ's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Colorado
Posts: 22,377
Jays89YJ is an angelJays89YJ is an angelJays89YJ is an angelJays89YJ is an angelJays89YJ is an angelJays89YJ is an angelJays89YJ is an angelJays89YJ is an angelJays89YJ is an angelJays89YJ is an angelJays89YJ is an angel
Default

Yes. There are sheets, similar to Excel tabs. That's where you setup your sheet. F1 for help.
Jays89YJ is offline   Reply With Quote
Old Tue 05/24/2016, 09:36 PM #3
themonk is offline
themonk
ex-monk.
themonk's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 52,280
themonk is an angelthemonk is an angelthemonk is an angelthemonk is an angelthemonk is an angelthemonk is an angelthemonk is an angelthemonk is an angelthemonk is an angelthemonk is an angelthemonk is an angel
Default

I know basically nothing of AutoCAD. If you asked about MicroStation, I might be able to answer though my knowledge is limited to Civil things rather than Architectural.
__________________
Ignore This Signature
قتلهم جميعا، الله وحده يعلم تلقاء نفسه.
themonk is offline   Reply With Quote
Old Tue 05/24/2016, 09:39 PM #4
abqtj is online now
abqtj
Cat6A 4 LYF!

abqtj's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Albuquerque
Posts: 49,145
abqtj is a god amongst menabqtj is a god amongst menabqtj is a god amongst menabqtj is a god amongst menabqtj is a god amongst menabqtj is a god amongst menabqtj is a god amongst menabqtj is a god amongst menabqtj is a god amongst menabqtj is a god amongst menabqtj is a god amongst men
Default

No clue

We use BlueBeam and I don't know how that works

In my defense, I don't have BlueBeam and doubt they will put it on my computer (although I'd like it).
__________________
Ignore This Signature
abqtj is online now   Reply With Quote
Old Tue 05/24/2016, 09:51 PM #5
miwico is online now
miwico
Enemy of Brock
miwico's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 52,743
miwico is an angelmiwico is an angelmiwico is an angelmiwico is an angelmiwico is an angelmiwico is an angelmiwico is an angelmiwico is an angelmiwico is an angelmiwico is an angelmiwico is an angel
Default

I got a couple semesters and a certificate in it, back in 2000....

I don't remember much about it.
__________________
miwico is online now   Reply With Quote
Old Tue 05/24/2016, 11:52 PM #6
Jays89YJ is offline
Jays89YJ
Udaho
Jays89YJ's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Colorado
Posts: 22,377
Jays89YJ is an angelJays89YJ is an angelJays89YJ is an angelJays89YJ is an angelJays89YJ is an angelJays89YJ is an angelJays89YJ is an angelJays89YJ is an angelJays89YJ is an angelJays89YJ is an angelJays89YJ is an angel
Default

If you'd like, just email me the file with the titleblock in it and I'll get it setup. Just give me a sheet size you need.
Likes: (1)
Jays89YJ is offline   Reply With Quote
Old Wed 05/25/2016, 08:35 AM #7
FinlayZJ is offline
FinlayZJ
Doing hoodrat things
FinlayZJ's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 13,646
FinlayZJ has a reputation beyond reputeFinlayZJ has a reputation beyond reputeFinlayZJ has a reputation beyond reputeFinlayZJ has a reputation beyond reputeFinlayZJ has a reputation beyond reputeFinlayZJ has a reputation beyond reputeFinlayZJ has a reputation beyond reputeFinlayZJ has a reputation beyond reputeFinlayZJ has a reputation beyond reputeFinlayZJ has a reputation beyond reputeFinlayZJ has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by Jays89YJ View Post
If you'd like, just email me the file with the titleblock in it and I'll get it setup. Just give me a sheet size you need.
Jay beat me to it. Send the file and one of us can set it up. It's easy.

Drawing goes in model space, title block goes in paperspace.

Create a viewport in paperspace to see the model space and lock the scale. Then set the scale to match in modelspace.
__________________
Ignore This Signature
XoIUS56
FinlayZJ is offline   Reply With Quote
Old Wed 05/25/2016, 09:11 AM #8
wct097 is offline
wct097
Burrito Syndicate

wct097's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 31,981
wct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angel
Default

Quote:
Originally Posted by Jays89YJ View Post
If you'd like, just email me the file with the titleblock in it and I'll get it setup. Just give me a sheet size you need.
Do I just draw my titleblock in the model? Where does it go? Do you have any blank title blocks you could throw on it where I could fill in the details? PM me your email. Not sure if I still have it or not.
wct097 is offline   Reply With Quote
Old Wed 05/25/2016, 09:15 AM #9
wct097 is offline
wct097
Burrito Syndicate

wct097's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 31,981
wct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angel
Default

Quote:
Originally Posted by FinlayZJ View Post
Jay beat me to it. Send the file and one of us can set it up. It's easy.

Drawing goes in model space, title block goes in paperspace.

Create a viewport in paperspace to see the model space and lock the scale. Then set the scale to match in modelspace.
How do I get to paperspace? The only tabs I have are Model and Layout1. If I add a tab it just goes to Layout2 and so-on. Do I draw the titleblock in one of the layout tabs, then do the viewport there? Can I have the layout colors different than the model colors? The model background is black or dark grey, so when I see it in the layout window the light blue is hard to see on a white background and needs to be black.
wct097 is offline   Reply With Quote
Old Wed 05/25/2016, 09:18 AM #10
wct097 is offline
wct097
Burrito Syndicate

wct097's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 31,981
wct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angel
Default

My goal is to take the models I've been sketching and format them with a title block on 24x36 layouts so that I can export to PDF and print somewhere like Fedex or Staples.
wct097 is offline   Reply With Quote
Old Wed 05/25/2016, 09:27 AM #11
wct097 is offline
wct097
Burrito Syndicate

wct097's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 31,981
wct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angel
Default

So I created a new layout from a template which is imperial architecture, I think. It basically created a D-Size layout with title block for me. That's probably sufficient. I'm just not 100% clear on how to address things like layer color in the viewport/layout. I'm guessing that I need to simply change the theming to Light from Dark and change my layer colors to be what I want them to print as.

edit: I'm assuming VP Color in the layer manager is the key, but it doesn't seem to change anything. Must be doing something wrong.

Last edited by wct097; Wed 05/25/2016 at 09:32 AM.
wct097 is offline   Reply With Quote
Old Wed 05/25/2016, 09:35 AM #12
abqtj is online now
abqtj
Cat6A 4 LYF!

abqtj's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Albuquerque
Posts: 49,145
abqtj is a god amongst menabqtj is a god amongst menabqtj is a god amongst menabqtj is a god amongst menabqtj is a god amongst menabqtj is a god amongst menabqtj is a god amongst menabqtj is a god amongst menabqtj is a god amongst menabqtj is a god amongst menabqtj is a god amongst men
Default

That's a lot of questions
Likes: (1)
abqtj is online now   Reply With Quote
Old Wed 05/25/2016, 09:49 AM #13
FinlayZJ is offline
FinlayZJ
Doing hoodrat things
FinlayZJ's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 13,646
FinlayZJ has a reputation beyond reputeFinlayZJ has a reputation beyond reputeFinlayZJ has a reputation beyond reputeFinlayZJ has a reputation beyond reputeFinlayZJ has a reputation beyond reputeFinlayZJ has a reputation beyond reputeFinlayZJ has a reputation beyond reputeFinlayZJ has a reputation beyond reputeFinlayZJ has a reputation beyond reputeFinlayZJ has a reputation beyond reputeFinlayZJ has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by wct097 View Post
Do I just draw my titleblock in the model? Where does it go? Do you have any blank title blocks you could throw on it where I could fill in the details? PM me your email. Not sure if I still have it or not.
x-ref your titleblock when your current tab is layout1.

Quote:
Originally Posted by wct097 View Post
How do I get to paperspace? The only tabs I have are Model and Layout1. If I add a tab it just goes to Layout2 and so-on. Do I draw the titleblock in one of the layout tabs, then do the viewport there? Can I have the layout colors different than the model colors? The model background is black or dark grey, so when I see it in the layout window the light blue is hard to see on a white background and needs to be black.
Layout1 is paperspace. When you add new tabs, each new tab is another layout/additional paperspace. X-ref the titleblock in each layout. You can change your background colors in both. Just google most questions you have. Lots of tutorials out there.

Quote:
Originally Posted by wct097 View Post
My goal is to take the models I've been sketching and format them with a title block on 24x36 layouts so that I can export to PDF and print somewhere like Fedex or Staples.
FinlayZJ is offline   Reply With Quote
Old Wed 05/25/2016, 09:55 AM #14
wct097 is offline
wct097
Burrito Syndicate

wct097's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 31,981
wct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angelwct097 is an angel
Default

Wall of text.... the open question is:

WTF doesn't the color change in the layout view when I set the VP Color for a given layer?
wct097 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump: Jump to Off-Topic


All times are GMT -4. The time now is 10:01 PM.


Powered by vBulletin®
Software Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
All Original Content Copyright © 2008 - 2016, Joe's Ultimate LLC.
We do not claim Copyright for material not originating from this website.
no new posts
Page generated in 0.19298 seconds with 29 queries